Sport & Voeding

Jij doet aktief aan sport en je wil graag goede prestaties leveren. Daarom train jij veel!
Maar heb jij weleens bij jouw voeding stilgestaan?

Voeding is van invloed op je lichamelijke conditie. Wanneer jouw lichaam een grote inspanning moet leveren is daarvoor een juiste voeding noodzakelijk. Voeding levert je spieren namelijk de benodigde energie.

Na het sporten heeft je lichaam voedingsstoffen nodig om zich weer te herstellen. Een juist, op jouw sport afgestemde voeding, zorgt voor een evenwichtige energiebalans. Daardoor kun je klachten voorkomen als bijvoorbeeld, uitputting, overgeven, maagkrampen of uitdroging.

Jij doet er daarom verstandig aan een deskundige te raadplegen. Hiermee vergroot jij de kans op het verbeteren van jouw sportprestaties.


Elles Roorda

Bevoegd docente dans, Elles Roorda, heeft jaren zelf intensief getraind en lesgegeven op de School voor Dans en Beweging in Groningen aan de Westerbinnensingel.

Zij heeft haar bevoegdheden gehaald via het Ministerie voor Kunst en Cultuur voor Jazz ballet en Tapdans. Ook is zij bevoegd Fitness- en Stepreebok instructrice. Daarnaast heeft zij de opleiding tot sportmasseur gevolgd.

Van 1992-1996 gewerkt in Abu Dhabi (United Arab Emirates). Eerst als dietiste en fitness instructrice in het gezondheids-centrum Le Spa, van het 5 sterren Hotel Le Meridien. De laatste 3 jaar als executive manager van het gezondheidscentrum Le Spa.

Van 1996-2002 gewoond in Jakarta, Indonesie. Hier op de Nederlandse Internationale School (NIS) gewerkt.

'Sport en Voeding heeft altijd al mijn interesse gehad. Je kunt zoveel meer bereiken in je sport als je lichaam goed voelt en in balans is'.