top of page
  • Foto van schrijverstudiolijnellesroorda

Collageen Booster

Sinds twee maanden gebruik ik de Collageen Booster van Orangefit. Ik heb voor dit product gekozen omdat het 100% vegan is en er geen calcium en vitamine D aan toegevoegd zijn. Wat ik met name voel is dat mijn gewrichtsklachten minder zijn geworden en ik de afgelopen twee maanden continue heb door kunnen sporten. Ik verwerk 1 schepje collageen iedere dag in een scheutje vers geperste sinaasappelsap en dan vul ik het aan met water tot 400 ml. Shaken en in de loop van de ochtend drink ik het op.


Collageen wordt omschreven als een structuureiwit. Het is een onderdeel van bindweefsel. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt bindweefsel organen, gewrichten en spieren. Gelukkig is ons lichaam ontworpen om zelf collageen aan te maken alleen neemt helaas de collageen aanmaak na je 25ste af.


HOE MERK JE DIT?

Pijnlijke gewrichten, gevoelige darmen een vale huid of broze nagels zijn de meest voorkomende klachten.


Het lichaam heeft voortdurend eiwitten nodig om nieuwe cellen te maken en oude cellen te vernieuwen. Helaas ontbreekt het in ons westerse voedingspatroon vaak om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Terwijl onze huid, de spieren, de botten en het bloed opgebouwd zijn uit eiwitten.
De Collageen Booster van Orangefit stimuleert de natuurlijke aanmaak van collageen door de toevoeging van extra vitamine C. De extra Biotine (vitamine B8) is weer gunstig voor je huid en haar. Daarnaast bevat het zink, goed voor de nagels. De Collageen Booster bevat tevens Hyaluronan. Hyaluronan is een hoofdbestanddeel van synovia ( een gewrichtsvloeistof) en werkt als smeermiddel bij gewrichtsbewegingen. Verder werkt het vochtinbrengend zodat rimpels minder zichtbaar worden.


WANNEER MERK JE ER IETS VAN?

Studies over collageensupplementen geven aan dat deze een gunstig effect hebben op de elasticiteit, de hydratatie en de ruwheid van de huid. Resultaat zou je kunnen merken na inname van iedere dag van ten minste drie tot zes maanden.


HOE GEBRUIK JE COLLAGEEN BOOSTER?

De 100% vegan collageen poeder voeg je gemakkelijk toe aan shakes, smoothies, thee, yoghurt of samen met fruit. In de verpakking zit een maatschepje welke goed is voor 30 boosters (1 maand).


COLLAGEEN SHOT

Ingrediënten:

1 maatschepje Collageen Booster, 2 (pers) sinaasappels, 200 ml appelsap, 15 gram verse gember, 1 citroen, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl zwarte peper


Schil de sinaasappels, pers de citroen en schil de gember. Doe alle ingrediënten, behalve de collageen poeder, in een blender en mix tot een egaal geheel.

Giet het sap door een zeef om de pulp te scheiden.

Voeg de Collageen toe en shaken maar!


Totaal 350 ml - 3 shotjes

(glutenvrij, lactosevrij, sojavrij, notenvrij, pindavrij, eivrij)

(bron recept: Priscilla Stradman, foodie & superfan van Orangefit)


Succes! Elles
50 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

De Kracht van Eiwitten

De Onmisbare Bouwstenen Eiwitten zijn essentieel voor ons lichaam. Ze helpen bij spieropbouw, herstel na inspanning, en ze ondersteunen ook ons immuunsysteem (afweersysteem). Geen wonder dat eiwitten

1 Comment


Minke Kuiper
Minke Kuiper
Apr 25

Interessante info! Leuk en fris artikeltje om te lezen🤩 Keep me posted!

Like
bottom of page