top of page
  • Foto van schrijverstudiolijnellesroorda

Natuurlijke zeep en huidverzorging, waarom?

Bijgewerkt op: 15 apr.Waarom zou je natuurlijke zepen en huidverzorgings producten kopen als deze veel duurder zijn? Omdat ze lekker ruiken, er mooi uitzien?


Donderdag 4 april ga ik samen met mijn dochter naar Azur, gevestigd in Haren om antwoorden hier op te krijgen. Het viel mij op dat mijn dochter een behoorlijke verzameling plastic flessen in haar badkamer heeft staan met elk weer een andere geur. HmmmmEline, de eigenaresse van Azur, staat ons op te wachten en laat haar bedrijf zien. Eline is opgeleid tot moleculair biologe met een passie voor zowel de huid als het milieu. Volgens haar zitten er veel onnodige stoffen in de meeste verzorgingsproducten, die niet alleen slecht voor onze huid zijn maar ook voor het milieu. De meeste verzorgingsproducten zijn verpakt in plastic en ook cosmetica bevatten veel microplastics (hele kleine deeltjes plastic die je niet kunt zien).


Het ruikt hier heerlijk. Dat is het eerste wat opvalt. Eline brengt ons naar haar werkruimte. Over een week gaat ze met haar producten verhuizen naar een nieuwe grotere ruimte, een verdieping hoger. Veel zepen en verpakkingsmateriaal. In de maak zijn mooie zelf ontworpen zeepbakjes. Het bijzondere aan dit bedrijf vind ik het ambachtelijke. Eline doet alles zelf en onderweg komt zij iets tegen wat ook gedaan moet worden. Het is een eerlijk en mooi product waar goed over na is gedacht. Eline heeft de kennis in huis en kan goed aan ons vertellen waarom een zeep of verzorgingsproduct bepaalde ingrediënten wel of niet bevat.


Weg met de plastic flessen. Ik gebruik nu de Wild Flower zeep, de gezichtsreiniger, haar en body lotion en de lipbalsem. Ik kan zeggen dit bevalt heel goed! Nu nog de shampoo... deze is uitverkocht.


Op 12 mei is het moederdag, volgens mij maak je met een kado van Azur alle moeders blij.


Elles

84 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

De Kracht van Eiwitten

De Onmisbare Bouwstenen Eiwitten zijn essentieel voor ons lichaam. Ze helpen bij spieropbouw, herstel na inspanning, en ze ondersteunen ook ons immuunsysteem (afweersysteem). Geen wonder dat eiwitten

1件のコメント


Dekuip Vankuipen
Dekuip Vankuipen
5月05日

Ik weet wat ik voor moederdag ga kopen!

いいね!
bottom of page